Laxgryta med tomat och vin
4 personer
500 g laxfilé utan skinn
250 g musslor
1 gul lök
15 cm purjolök
1 fänkål
1 zucchini
1 burk hela tomater
2 msk hummerfond
3 msk hackad persilja
1 tsk curry
finrivet skal från 1 citron
2 1/2 dl vitt vin
olivolja
salt och peppar
En matig, lättlagad och lyxig gryta |
Skär laxen i 2 cm stora tärningar. Krydda runt om med salt och peppar. |
Skala och hacka löken. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Ansa, dela och strimla fänkål. Skär zucchini i tärningar och grovhacka burktomaterna. |
Fräs lök, purjolök, fänkål och zucchini tillsammans med olja och curry i en stor gryta i ca 3 minuter. |
Tillsätt fond, persilja, citronskal, tomat, tomatspad och vin. Koka upp under omrörning och sjud i 5 minuter. |
Lägg i lax och musslor och sjud under lock ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. |
Servera med en klick laktosfri crème fraiche smaksatt med vitlök :-) |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar