söndag 14 november 2010

Gott och nyttigt

Laxgryta med tomat och vin

4 personer

500 g laxfilé utan skinn
250 g musslor
1 gul lök
15 cm purjolök
1 fänkål
1 zucchini
1 burk hela tomater
2 msk hummerfond
3 msk hackad persilja
1 tsk curry
finrivet skal från 1 citron
2 1/2 dl vitt vin
olivolja
salt och peppar

En matig, lättlagad och lyxig gryta
Skär laxen i 2 cm stora tärningar. Krydda runt om med salt och peppar.
Skala och hacka löken. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Ansa, dela och strimla fänkål. Skär zucchini i tärningar och grovhacka burktomaterna.
Fräs lök, purjolök, fänkål och zucchini tillsammans med olja och curry i en stor gryta i ca 3 minuter.
Tillsätt fond, persilja, citronskal, tomat, tomatspad och vin. Koka upp under omrörning och sjud i 5 minuter.
Lägg i lax och musslor och sjud under lock ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera med en klick laktosfri crème fraiche smaksatt med vitlök :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar