lördag 12 juni 2010

Älska Sydney

 Operahuset i Sydney.. på håll




.. och in front

Fantastiska Bodi beach

En av de bästa frukostarna på resan

Vy över stan från Operahuset

Harbour bridge


Enter chinatown

Julen 2009 gjorde jag och min sambo en av våra drömresor. Vi reste runt i Singapore, Sydney och Nya Zeeland i lite mer än 4 veckor. Det andra stoppet var Sydney i 5 dagar.

Sydney är ett måste att besöka om du är i Australien eller på rundresa i "närheten". Det är en fantastiskt trevlig stad med massor att uppleva och du hinner med en hel del på bara några dagar. Här finns något för alla! Klimatet är fantastiskt, det finns underbara stränder, bra shopping, många trevliga restauranger och caféer, vackra parker och en härlig hamnpromenad. Några självklarheter är Harbour bridge, Operahuset, Darling Harbour, Bondi beach, Manley beach, The Rocks och Circular Quay. Andra sevärdheter som vi prioriterade var Sydney Aquarium, den kinesiska trädgården vid Darling Harbour, LES MILLS :-) och IMAX theatre.

Framförallt är det underbart att bara strosa runt i det vackra vädret och njuta av att du befinner dig i en av världens för mig häftigaste städer :-)


Vi bodde centralt i Chinatown på Breakfree on George som är ett lägenhetshotell med gångavstånd till allt. Hotellet är något slitet men ändå rent och fräscht
och riktigt bra service. De hade ett riktigt förmånligt erbjudande då vi bokade. Bo 4 nätter betala för 3! Kan varmt rekommenderas!


Måste säga att jag älskar Sydney, and we will be back!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar