måndag 3 januari 2011

Gott och nyttigt

Senaps och citronmarinerad kalkonfilé

400 g färsk kalkonfilé
1 msk stark grov senap
1 msk dijonsenap
saften från 1/2 citron
rivet skal från 1 citron
2 msk färsk rosmarin
1/2 tsk salt
0,5 krm vitpeppar

Blanda ingredienserna till marinaden. Marinera kalkonfilén i några timmar i kylen. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg filén på bakplåtspapper i en ugnsform/plåt och stek i mitten av ugnen i ca 20 min. Låt den sen vila under folie och skär sen i skivor. Servera med det du tycker om. Själv gjorde jag en sallad på färsk bladspenat, riven rödkål, pärltomater, gurka, olivolja, vitvins- och äppelcidervinäger, frysta asiatiska kryddor och nymalen svartpeppar. Yummie :-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar