torsdag 30 september 2010

Gott och nyttigt

Grekisk kycklingpanna med yoghurtsås

5-6 personer

900g kycklingfilé
10 potatisar
3 morötter
2 röda lökar
3-4 tomater
1 gul paprika
1 röd paprika
200g fetaost
20 svarta oliver

Marinad:
1 dl olja
4 finhackade vitlöksklyftor
2 tsk sambal oelek
3 msk soja
4 msk teriyaki sås

Yoghurtsås:
4 dl turkisk yoghurt
2 msk majonäs
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk italiensk salladskrydda
1/2 pressad lime

ingredienserna framme.. dags att kavla upp ärmarna :-)  

Blanda marinaden och dela kycklingen i bitar. 
Låt sedan kycklingen ligga i marinad över dagen.

Klyfta potatisen och dela morötterna i bitar och lägg i långpanna med olja. 
Låt steka i ugnen på 200 grader i 20 min.
 Dela paprikorna i större bitar samt lök och tomater i klyftor.
 Blanda samtliga ingredienser till såsen och låt stå i kylen. 
Ta ut långpannan och lägg över grönsakerna tillsammans med kyckling, marinad,
oliver och smulad fetaost.
Krydda med nymalen svartpeppar och ev salt och dragon. 
Vänd försiktigt några gånger och stek i ugnen i 30 min.
Servera med yoghurtsås!
 Vill du minska ditt kolhydratintag kan du som jag utesluta potatisen och det är lika gott ändå :-) Mmmm!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar