Helstekt lax med kall gräslökssås och ljummen höstsallad
1/2 laxfilésida med skinn
1 msk salt
1 msk socker
1 citron
1 knippe dill
smör salt, svartpeppar
2 dl finskuren gräslök
1 brk crème fraiche eller kesella/kvarg
(600g fast potatis)
400g blandade bönor (tex vaxbönor, haricots verts, sugarsnaps)
2 msk dijonsenap
finrivet skal från 2 citroner
1 dl olivolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1/2 dl av potatisvattnet
1 röd lök
1 påse babyspenat (70g)
Blanda salt, socker och 1 tsk svartpeppar och gnid in köttsidan på laxen med blandningen.
Låt ligga och rimma i kylen i minst två timmar.
Sätt ugnen på 150 grader. Skär citronen i tunna skivor. Lägg laxen med skinnsidan ner på ett smort ark aluminiumfolie. Lägg på citronskivor och hackad dill. Tillaga i ugnen i ca 30 min.
Skrubba och koka potatisen. Häll av vattnet men spara 1/2 dl. Koka bönorna i ca 1 min.
Skär en röd lök i strimlor och potatisen i grova bitar. Blanda lök och potatis
med babyspenat och häll över dressingen. Blanda försiktigt. Vill du som jag hoppa kolhydraterna från potatisen kan du bara utesluta dem och det blir lika gott ändå :-)
med babyspenat och häll över dressingen. Blanda försiktigt. Vill du som jag hoppa kolhydraterna från potatisen kan du bara utesluta dem och det blir lika gott ändå :-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar