fredag 15 oktober 2010

Gott och nyttigt

Fredagslyxig middag 
Laxburgare med guacamole och coleslaw
&
"Nyttig" bärpaj "utan" kolhydrater

4 portioner

4 laxfiléer
1 ägg
salt och peppar
1 pressad vitlöksklyfta
ruccolasallad
skivad röd lök
ev ljust eller grovt hamburgebröd

Guacamole
2 avocador
saften av knappt 1/2 citron
salt och peppar

Coleslaw
300 g vitkål
4 msk majonäs
1 liten röd lök
salt och peppar

Bärpaj
500 g bär
50 g smält smör
6 dl Icas ekologiska kokosflingor
2 ägg
2 msk kanel eller kardemumma
några droppar flytande suketter

Få ingredienser och lätt att laga :-)
Mixa laxen i matberedare eller med stavmixer. Blanda ner ägg, salt, peppar och vitlök
Forma laxsmeten till fyra biffar och stek i olja ca 2 min på varje sida
Gröp ur köttet ur avokadorna och mosa i en skål. Tillsätt citronsaft, salt och peppar.
Strimla vitkålen fint med osthyvel . Koka den i 2 minuter och spola sedan av i kallt vatten. Blanda kålen med majonäs, finskuren röd lök, salt och peppar.
ät den nyttigare utan bröd..
..eller med bröd för mer energi.
Tina valfria bär i en ugnsform. Jag använde idag blåbär, hallon och björnbär
vispa ägget lite lätt och blanda i det smälta smöret, kokosen, kanel/kardemumma och suketter till en grynig massa
lägg det över bären och grädda mitt i ugnen på 200 grader tills kokosen är gyllenbrun (ca 8 min)
servera med en klick laktosfri vispgrädde

En riktig festmåltid :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar