Fredagslyxig middag
Laxburgare med guacamole och coleslaw
&
"Nyttig" bärpaj "utan" kolhydrater
4 portioner
4 laxfiléer
1 ägg
salt och peppar
1 pressad vitlöksklyfta
ruccolasallad
skivad röd lök
ev ljust eller grovt hamburgebröd
Guacamole
2 avocador
saften av knappt 1/2 citron
salt och peppar
Coleslaw
300 g vitkål
4 msk majonäs
1 liten röd lök
salt och peppar
Bärpaj
500 g bär
50 g smält smör
6 dl Icas ekologiska kokosflingor
2 ägg
2 msk kanel eller kardemumma
några droppar flytande suketter
Få ingredienser och lätt att laga :-) |
Mixa laxen i matberedare eller med stavmixer. Blanda ner ägg, salt, peppar och vitlök |
Forma laxsmeten till fyra biffar och stek i olja ca 2 min på varje sida |
Gröp ur köttet ur avokadorna och mosa i en skål. Tillsätt citronsaft, salt och peppar. |
Strimla vitkålen fint med osthyvel . Koka den i 2 minuter och spola sedan av i kallt vatten. Blanda kålen med majonäs, finskuren röd lök, salt och peppar. |
ät den nyttigare utan bröd.. |
..eller med bröd för mer energi. |
Tina valfria bär i en ugnsform. Jag använde idag blåbär, hallon och björnbär |
vispa ägget lite lätt och blanda i det smälta smöret, kokosen, kanel/kardemumma och suketter till en grynig massa |
lägg det över bären och grädda mitt i ugnen på 200 grader tills kokosen är gyllenbrun (ca 8 min) |
servera med en klick laktosfri vispgrädde |
En riktig festmåltid :-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar