lördag 23 oktober 2010

Gott och nyttigt

Senapsmarinerad kyckling med fyllda paprikahalvor
& sockerärtssallad

4 pers

1 kg kycklingfilé
2 msk smör
salt och svartpeppar

Marinad:
1/2 dl dijonsenap
1 dl rapsolja
1/2 dl vatten
1/2 dl hackad gräslök
1/2 dl avrunnen kapris

Fyllda paprikahalvor:
1 gul och 1 röd paprika
50 g hackade naturella valnötter
1 burk laktosfri kvarg
2 dl riven västerbottenost
svartpeppar

Sockerärtssallad:
1 liter blandad sallad
6 st Icas ekologiska grön/röda tomater
250 g sockerärtor
1 dl pumpakärnor
2 msk rapsolja
1 msk balsamvinäger
1 tsk flingsalt

Mmm.. det här blev såå gott!
Sätt ugnen på 200 grader. Bryn kycklingen på båda sidor i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg över i en ugnsform och stek i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt kycklingen svalna.
Lägg senapen i en skål och vispa ner oljan, lite i taget. Vispa ner vatten, gräslök och kapris.
Skär köttet i skivor på längden och lägg upp på fat eller i en skål. Häll marinaden över och rör om. Täck med plast och låt marinera i några timmar eller över natten.
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda kvarg, nötter och ost.








Dela paprikorna på mitten men låt skaften sitta kvar. Ta bort kärnorna och lägg paprikorna på en plåt med bakplåtspapper. Klicka fyllningen i halvorna och strö några valnötter på toppen. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
Rosta pumpakärnorna i en torr het stekpanna. Skölj salladen och sockerärtor, låt rinna av. Skölj och dela tomaterna. Doppa sockerärtorna i kokande vatten i 30 sekunder. Spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
Blanda olja, balsamvinäger och salt.
Blanda sallad, tomater och sockerärtor med dressingen. Strö över pumpakärnorna.
Mums fillibabba :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar