Senapsmarinerad kyckling med fyllda paprikahalvor
& sockerärtssallad
4 pers
1 kg kycklingfilé
2 msk smör
salt och svartpeppar
Marinad:
1/2 dl dijonsenap
1 dl rapsolja
1/2 dl vatten
1/2 dl hackad gräslök
1/2 dl avrunnen kapris
Fyllda paprikahalvor:
1 gul och 1 röd paprika
50 g hackade naturella valnötter
1 burk laktosfri kvarg
2 dl riven västerbottenost
svartpeppar
Sockerärtssallad:
1 liter blandad sallad
6 st Icas ekologiska grön/röda tomater
250 g sockerärtor
1 dl pumpakärnor
2 msk rapsolja
1 msk balsamvinäger
1 tsk flingsalt
Mmm.. det här blev såå gott! |
Sätt ugnen på 200 grader. Bryn kycklingen på båda sidor i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg över i en ugnsform och stek i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt kycklingen svalna. |
Lägg senapen i en skål och vispa ner oljan, lite i taget. Vispa ner vatten, gräslök och kapris. |
Skär köttet i skivor på längden och lägg upp på fat eller i en skål. Häll marinaden över och rör om. Täck med plast och låt marinera i några timmar eller över natten. |
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda kvarg, nötter och ost. |
Dela paprikorna på mitten men låt skaften sitta kvar. Ta bort kärnorna och lägg paprikorna på en plåt med bakplåtspapper. Klicka fyllningen i halvorna och strö några valnötter på toppen. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. |
Rosta pumpakärnorna i en torr het stekpanna. Skölj salladen och sockerärtor, låt rinna av. Skölj och dela tomaterna. Doppa sockerärtorna i kokande vatten i 30 sekunder. Spola dem i kallt vatten och låt rinna av. |
Blanda olja, balsamvinäger och salt. |
Blanda sallad, tomater och sockerärtor med dressingen. Strö över pumpakärnorna. |
Mums fillibabba :-) |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar