Jätte goda Lussebullar
5 dl mjölk
4 påsar saffran (2g saffran)
50g jäst
2 dl strösocker
250 g kesella
100g mjukt smör
16-17 dl vetemjöl
Fyllning
200g mandelmassa
200g mjukt smör
1 dl råsocker
1 msk kanel
2 msk romessens
Pensling
1 ägg
1 msk mjölk
Råsocker och mandelflarn till garnering
1. Värm mjölk och saffran till max 37 grader och lös upp jästen i degvätskan.
2. Tillsätt salt, socker och kesella
3. Tillsätt mjukt smör och vetemjöl lite i taget. Knåda degen väl.
4. Låt jäsa under bakduk i 45 min och sätt på ugnen på 200 grader
5. Riv mandelmassa. Vispa mandelmassa med smör, råsocker och rom med en elvisp till en slät massa.
6. Knåda degen lätt och dela i två delar.
7. Kavla ut varje degbit och bred fyllningen över och rulla ihop till en tajt rulle.
8. Skiva rullen i bitar och lägg i pappersformar
9. Jäs under bakduk i 30 minuter
10. Vispa ägg och mjölk till pensling. Pensla och strö över råsocker och mandelflarn. Grädda i 10-15 min
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar