söndag 31 oktober 2010

PT utmaningen 6e veckan

Det är dags att börja trappa upp utmaningen för Maria och vi ska börja jobba med tyngre vikter och lägre antal repetitioner under några veckor. Nu har vi jobbat upp en bra grund att stå på så det är dags att utmana för resultat!

När vi nu jobbar tyngre så kör vi övningar som Maria kan och tränat på sedan tidigare. Vi kommer att trappa upp den tunga perioden successivt så den första veckan blir inte allt för tung (viktmässigt). Vi kommer att köra totalt nio styrkeövningar samt 3 pulshöjande moment. Övningarna kombineras fyra och fyra i cirklar, tre styrkeövningar samt ett pulshöjande moment och Maria kommer att jobba varje styrkeövning i 10 repetitioner. Varje cirkel körs i tre varv.

Första cirkeln
Knäböj m stång
Breda rodd m stång
Planka m knäindrag på boll
Pulshöjare: Jogga på stället m höga knän i maxtempo i 30 sek

Andra cirkeln
Smala chins
Hängande benlyft
Tricepspress m rep ovan huvud
Pulshöjare: Knäupp, hälkick och upphopp 5 av varje i en följd

Tredje cirkeln
Axelpress m stång
Enarms bröstpress i kabel
Step up på hög låda m stång
Pulshöjare: Sidohopp m höga knän i 30 sek

Maria behöver fokusera och planera maten lite extra under de kommande veckorna då hon stött på några praktiska problem. En flytt har gjort att hon numera har en väldigt liten kyl och obefintlig frys och hon kan inte längre handla hem det hon vill. Mycket jobb har också gjort att det blivit "svårare" att strukturera dagarna. Frukosten och middagen är inget problem men däremot mellanmål och lunch. Maria berättar att hon inte alls äter som hon vill just nu med mycket take away och bröd som går snabbt och lätt. Mitt tips är att hon på planerar för en hel vecka eller iallafall för några dagar i taget och handlar hem det som behövs för hela veckan samt gör storkok för stressiga dagar. Gör enkla och goda maträtter som inte innehåller så många ingredienser som tar plats samt hitta mellanmål som inte behöver en kyl/frys. Det kan vara naturella nötter, en proteindrink, äpple, morot och/eller en avocado.

Kosten är A och O och för att Maria ska fortsätta må bra, orka med jobb och träning samt få de resultat hon vill ha behöver hon ändra den nuvarande trenden. Det finns inga genvägar! Du kan tjejen :-D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar